Nuri Seferi 26-6-0 (18 KO) ka shënuar fitore përsëri kundër Tamas Polster 9-5-1 (4 KO). Nuriu sikur se në luftën e parë me hungarezin Polster që shënoi fitore me ndërpreje në raund të 2-të në Gostivar edhe kësaj radhe e përsëriti me sukses të lartë duke fituar me ndërprerje në raund të 5-të.

Lufta mes Nuriut dhe Polster ishte e vlefëshme për titullin “WBC Mediteran Cruserweight Title”. Ky titull do t`a sjell boksierin tone në mes të 15 më të mirë të brezit të gjelbërt botërorë të WBC-së. Nuri Seferi përmbyll një stinor të sukseshëm duke fituar tre fitore dhe asnjë humbje.

Në mbrëmjen e 26 Dhjetorit boksoi edhe vëllai i vogël i Nuriit, Seferi. Ai poashtu tregoi një performancë të denjë duke mposhtur kroatin Tomislav Gërgic 0-8 me ndërprerje në raund të tretë. Sefer Seferi 10-0 (9 KO) përmbyll një stinor të sukseshëm këtë vit duke fituar katër fitore të gjitha me ndërperje.

Artan Vërbica
27 Dhjetor 2009