Se Kuba sjell gjithmonë talent, kjo tregon edhe fakti nga kampionati i fundit që mbaroi dje në Baku të Azerbejxhanit. Tre boksier nga Kuba arritën medalje të artë. Robeisy Ramirez Carrazana (Bantam), Irosvani Duverger Aviles (gjysmë e rënd) dhe Pero Justiz (kategoria e rënd) arritën të fitojnë medalje të artë. Nikoqiri Azerbejxhani arriti dy medalje të artë, Selman Alizada (super bantam) dhe Shaban Shahpalangov (kategoria e lehtë), ndërsa Gjermania një të artë , Artur Brill (kategoria pupël),India fitoi një të artë, Krishian Vikas (ketegoria 57 kg), Ukraina një të artë, Oleg Nekliudov (kategoria super e lehtë), Brazili një të artë, David Laurencio, Da Costa (Welter), Irlanda një të artë, Joseph Ward (kategoria e mesme).

Boksierët tanë shqiptar pjesëmarrës në këtë eviniment Xhulijo Vrenozi dhe Bekim Vjerdha zhgënjyen me paraqitjet e tyre. Vrenozi humbi me ndërprerje në raund të parë nga Samuel Zapata nga Venezuela, ndërsa Bekim Vjerdha humbi nga irlandezi i cili doli kampion botërorë më pastaj, irlandezi që sapo e përmendem lartë, Joseph Ward. Vjerdha humbi me rezultat 18:1. Nga këto rezultate që u arritën, na bëjnë me dije që boksi shqiptar është në krizë. Shpresojmë një paraqitje më të mirë në kampionatin evropian që fillon muajin tjetër në Moskë për të rritur.

Artan Vërbica
6 Maj 2010