T-Mobile Arena, Las Vegas, 15 shtator 2018 – Është përmbyllur revanshi ndërmjet Saul Canelo Alvarez dhe Gennady Golovkin me një përfundim prapë dramatik. Edhe kësaj radhe u zhvillua një duel i fortë ndërmjet dy burrave më të mëdhenjë të kohës. Por, kësaj radhe kemi fituesin. Është Canelo të cilin gjyqëtarët vendosën për te, me rezultat të ngushtë, dy prej tyre 115-113 dhe njëri të barabartë 114-114.

Nga ajo që pamë me të vërtetë shumë e vështirë të gjykohet, por sigurisht që gjyqëtarët kësaj radhe ishin të paanshëm, ndonëse me të përfunduar ky meç, po zgjon polemika të mëdha sa i përket fituesit, ku analistët dhe ekspertët theksojn se Triple-G ishte më i mirë.

A do të quhet edhe ky përfundim kontraverz siç ishte edhe meçi i tyre i parë, vështirë të ipet një konuzion i drejtë. Mbetët të ipen statistikat e drejta dhe korrekte se a me të vërtetë Canelo është fitues, apo edhe kësaj radhe Golovkin u dëmtua, për këtë do të mësojm shumë shpejt. Ajo që duhet përshëndetur është lufta e pastërt dhe a pakomprimis gjatë gjithë meçit.

Për kjartësit e tjera do t’ju informojmë në ditët në vazhdim.

www.kosovaboxing.org