fabiana-bytyqiPupp Grand Hotel, Karlovy Vary, 19 nëntor 2016 – Fabiana Bytyqi (9-0, 3 KO) ka mbrojtur me suksesë titullin e kampionës së botës për të reja”WBC Youth” kundër kundërshtarës nga Tanzania, Halima Vunjabei (3-2-1, 2 KO). Fabiana dominoi meçin duke fituar me vendim unanim pas 10-raundeve ku tre gjyqëtarët vlerësuan fitoren e thellë të Fabianës me 100-90 dhe dy të tjerë 99-91, ku plotësisht ishte e merituar. 

Boksierja jonë dëshmoi klasë, qetësi, shpirt të boksierës dhe intelegjencë duke dominuar meçin. Ajo që nga raundi i parë pati kontrollin e meçit ku ngadalë ngriti ritmin e meçit duke fituar çdo raund deri në fund. Me plot përkushtim punoi gjatë gjithë meçit në vazhdim ku kombinimet nuk i mungonin, ndërsa që Vunjabei u gjetë disa herë në pozitë të palakmueshme, por i shpëtonte nakautit. Mund të themi se kjo ishte paraqitja më e mirë e saj gjatë karrierës profesioniste. 

Kjo ishte mbrojtja e dytë e titullit “WBC Youth”. Ajo këtë brezë të vlefshëm e fitoi me 5 mars të këtij viti në qytetin Pilsen duke mposhtur bullgaren Teodora Bacheva me vendim unanim pas dhjetë raundeve, ndërsa edhe mbrojtjen e parë e kishte prapë kundër Bachevas me 25 qershor në qytetin Usti Nad Labem të cilën e mposhti me ndërprerje në raund të tetë. 

img_3256Ndryshe nga Fabiana, vëllai i saj Sebastiani (8-0-1, 7 KO) nuk e pati ditën e tij. Ai pati performancë të dobët nga boksieri nga Tanzania, Francis Miyeyush0 (41-16-4, 24 KO) ku dueli u përmbyllë i barabartë. Sebastiani e filloi mirë raundin e parë por pati krizë në raundet dy, tre dhe katër. Në dy raundet e fundit bëri të gjitha duke shmangur humbjen. Meçi në fund u shpallë i barabartë. Gjithsesi ky barazim duhet ti shërbejë për të ardhmen dhe të mësoj se meçi fitohet në çdo raund. Por, ai është vetëm 18-vjeçar dhe me kalimin e kohës do të shtojë përvojën e tij. E kemi potenciar edhe më parë që Sebastiani mund të shëndrohet në një kampion të madh, po koha do të na dëshmojë.

Nga Karlovy Vary, ekskluzive Artan Vërbica
20 nëntor 2016